Акценти
Начало / Общество / Обучават служители на областните и общинските администрации за действия при бедствия

Обучават служители на областните и общинските администрации за действия при бедствия

МВРДо края на месец октомври е планувано да бъдат обучени общо 4000 служители на областните и общинските администрации в страната в рамките на проекта „Повишаване капацитета на органите на изпълнителната власт и органите на пожарна безопасност и защита на населението за действие при възникване на бедствия, пожари и извънредни ситуации в Република България”, който се реализира от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението, информират от пресцентъра на МВР.  Проектът се финансира със средства от Оперативна програма „Административен капацитет”.

Началото на инициативата е поставено през миналата година, а в началото на 2014 година курсове за квалификация и подготовка са преминали първите 60 обучители, служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. На база на изготвените лекции е издадена брошура, която обхваща основните действия на органите на изпълнителната власт и главната дирекция при пожари, наводнения, земетресения и инциденти с опасни вещества и материали.

В края на проекта ще се проведе съвместно учебно занятие между органите на изпълнителната власт и служителите на ГДПБЗН.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...