Акценти
Начало / Политика / ГЕРБ – Плевен: Подаваме жалба в ЦИК, ако до края на деня РИК-Плевен не започне работа

ГЕРБ – Плевен: Подаваме жалба в ЦИК, ако до края на деня РИК-Плевен не започне работа

Мартин Митев

Ако Районна избирателна комисия в Плевен не се събера и не започне работа до края на деня, ще подадем жалба в ЦИК. За това предупреди на пресконференция днес председателят на общинската структура на ГЕРБ – Плевен Мартин Митев.

Той посочи, че според решението на ЦИК от 13 август тази година, РИК – Плевен е назначена трябва да встъпи в длъжност от 15 август. Но явно няма кой да свика комисията и тя не функционира, обясни Митев. Според него това забавяне е изключително притеснително, предвид факта, че има голям обем организационно-техническа подготовка, която РИК трябва да извърши в кратки срокове, за да подготви нормалното протичане на изборите на 5 октомври. Явно някой неглижира дейността на РИК и в това съзирам опит за саботиране на дейността й или има друга необяснима причина за забавянето, коментира Мартин Митев и посочи, че вече е изтекъл срокът за изпращане в РИК на списъците със секции в общините, за да излезе тя с решение за единната им номерация.

Митев апелира към БСП и присъдружните й партии да осигурят представителите си в РИК още днес, за да започне комисията да работи. Защото дори и часове забавяне, могат да нанесат непоправими поражения, предупреди Митев.

Той изрази притеснение и заради това, че представителите на БСП, ДПС и „България без цензура” в РИК – Плевен досега никога не са участвали в работа на районна комисия, включително и избараната за председател Боряна Предолова.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...