Акценти
Начало / Здравеопазване / Обсъждат ролята и мястото на бъдещите социални работници на кръгла маса

Обсъждат ролята и мястото на бъдещите социални работници на кръгла маса

Кръгла маса по повод 20 март – Световния ден на социалната работа и седмицата на действие, организира Медицинският колеж при Медицински университет Плевен. Срещата ще започне на 20 март от 10.00 часа в зала “Гален” на Телекомуникационния ендоскопски център.

Участници във форума ще са представители на Регионална дирекция “Социално подпомагане”, общинска администрация, ръководители на социални институции от общината и други общини, НПО, съюзни структури на лица с увреждания, образователни структури и др.

Целта на кръглата маса е да се обсъди ролята на социалния работник в социалната и здравната система и мястото на бъдещите специалисти, студенти от специалността “Социални дейности”. Това е една нова стъпка при осъществяване на практическата дейност в социалната работа, реален опит за иновативност, за увеличаване на привлекателността и утвърждаване на професията на социален работник, смятат организаторите.

Идеята им е тази среща да се превърне в традиционен форум, който да отговаря на нуждите и потребностите на всички страни-участници в процеса на подготовка на бъдещите специалисти чрез активен диалог и сътрудничество по отношение развитието на професията на социалния работник

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...