Начало / Крими / Образуваха бързи производства срещу 7 души заради търговия с незаконно добити дърва

Образуваха бързи производства срещу 7 души заради търговия с незаконно добити дърва

Мащабна акция за ограничаване на търговията с незаконно придобити дърва за огрев са провели полицаи от Гулянци. При специализираната операция са извършени проверки на територията на град Гулянци, селата Гиген и Брест, уточняват от пресцентъра на МВР.

На 10 октомври при проверка в частен имот в Гулянци е установено, че 21-годишна съхранява незаконно добит дървен материал – 8 кубика акациеви дърва. Жената има присъди за кражби и незаконна сеч. В същото нарушение е засечен и 49-годишен от същия град. В дома му са намерени 4 куб. м. Мъжът е криминално проявен и осъждан за кражби. В имота на 23-годишен мъж от Гулянци, с криминалистическа регистрация за кражба, са засечени още 2 кубика.

В двора на 34-годишна са намерени 2 куб. м. незаконно добити дърва, а на друг адрес е открит кубик. 18-годишният стопанин е осъждан за нарушения на правилата за движение по пътищата.

Полицаите са извършили и претърсвания в село Брест, където са открили в стопански двор 4 куб. м. дърва. Собственикът е криминално  проявен за кражба и хулиганство и е осъждан.

В село Гиген в момент на транспортиране на 0,5 кубика върбови дърва е засечен 44-годишен. Мъжът ги превозвал с конска каруца.

Уведомен е районен прокурор. Образувани са бързи производства за престъпление по чл.235 ал.2 от НК и работата продължават разследващи полицаи. Ще продължи оперативната работа за изясняване на схемата за незаконна сеч и последваща продажба на дървен материал в областта.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...