Акценти
Начало / Общество / Образователен проект „Кибертормоз – внимавай! стартира младо плевенско сдружение

Образователен проект „Кибертормоз – внимавай! стартира младо плевенско сдружение

Сдружение „Учебна работилница Европа” развива дейност от близо година, като си поставя за цел да подпомагакибертормоз социалната интеграция и реализация на деца, младежи, семейства, хора в пенсионна възраст, хора с увреждания и с особени социални трудности, научихме от неговия председател Пенка Спасова. Сдружението има подписано споразумение с Община Плевен за съвместна дейност при реализиране на проект за изграждане на консултантска и поддържаща структура в България за хора със социално-комуникативни трудности, чиито виртуален свят нарастващо заменя реалните  контакти, както и съвместна работа с родители, учители и всички заинтересовани страни. Проект се реализира с подкрепата на Фондация „Медийна и онлайн зависимост”, Германия.

В рамките на проекта Сдружението ще организира инициативи в областта на образованието и културата, насочени към обучението на младежи и възрастни, обясни Пенка Спасова. В подкрепа на този голям проект са и спечелените три нови. Два от тях са „Кибертормоз – внимавай!”, като единият е насочен в помощ на учителите при работата им с родители за критично справяне с проблема на кибертормоз. Той ще се реализира с партньори от пет държави – Германия, България, Словения, Румъния и Австрия, за срок от август 2013 до  юли 2015 г. Вторият също е образователен за обучение на учители и ще се осъществява в консорциум с 8 партньори от 7 страни- Германия, Словакия, България, Румъния, Испания, Литва, Словения. Срокът на изпълнение е от ноември 2013 до октомври 2015 г.

Третият спечелен проект, с който сдружението се гордее, е свързан с изграждане на исторически обусловена идентичност на Европа, както и с устойчиво развитие и отговорност на гражданското общество. В рамките на проекта от май 2014  до юни 2015 г. в партньорските страни ще бъдат проведени 3-дневни  събития, свързани с темата на проекта, а именно „Burnt (Verbrannt/Изгорен)– цензура чрез изгаряне на книги – свобода на мнение, печат и изкуство – расизмът тогава и днес” За България събитията ще се проведат от 23-25. май  2014 г. в Плевен в рамките на майските празници на града.

За реализиране на трите проекта Сдружението ще си партнира и сътрудничи със всички заинтересовани по темата страни – Община Плевен, училища, образователни центрове, НПО, предприемачи, медии, като насърчаваме участието на доброволци, на които се стремим да създаваме привлекателна работна среда,  подчерта Пенка Спасова.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...