Акценти
Начало / Общество / Обновени са пешеходните пътеки около училища и детски градини в Плевен

Обновени са пешеходните пътеки около училища и детски градини в Плевен

Пешеходните пътеки пред и около училищата и детските заведения в Плевен са обновени по повод предстоящия старт на учебната година, уведомиха от общинската администрация. Дейностите са започнали през м. август и  се изпълняват от фирма „Виалукс-България“ ЕООД, с която Община Плевен има сключен договор за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Организация и безопасност на движението на територията на град Плевен“.

През летния сезон са обновени общо  316  пешеходни пътеки. Те са  обозначени с надписи и стрелки съгласно нормативните изисквания на Наредба 2 за сигнализацията на пътищата с пътна маркировка. С цел подобряване на безопасността на движение е положена  двупластова акрилатна боя със светлоотразителни перли, която  способства за по-високо сцепление и видимост на пешеходните пътеки.

   Успоредно с новата маркировка,  в районите на  пешеходните пътеки поетапно   се извършва проверка  на състоянието и видимостта на  пътните  знаци Д17 „Пешеходна пътека“ , както и на устойчивостта на пешеходните парапети.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...