Акценти
Начало / Общество / Облачно време днес, на места ще  превали

Облачно време днес, на места ще  превали

Днес ще бъде предимно облачно. Валежи ще има през първата половина на деня, главно в планините, след обяд и на места в Северозападна България. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°.

За Плевен днес синоптиците прогнозират, че максималните температури ще са около 18 градуса, а минималните около 4, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Атмосферното налягане ще се понижи и около обяд ще бъде близко до средното, по-късно през деня ще се повишава.

Над планините облачността ще е значителна, върховете ще са в мъгла. На отделни места ще превали слаб дъжд, над 2200 – 2300 метра ще превали слаб сняг. Ще духа силен, по високите части, до бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието преди обяд ще има слънчеви часове. Около и след обяд облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Максималните температури ще са 18-19°.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...