Акценти
Начало / Общество / Областният обществен съвет се събира на първо заседание

Областният обществен съвет се събира на първо заседание

областна администрацияобластна администрация

Утре, от 16 часа ще се проведе първото заседание на Областния обществен съвет,  информираха от пресцентъра на Областна администрация – Плевен.  На него ще се учреди консултативният орган, който има за цел да осигури участието на широк кръг представители на гражданското общество  при взимането на важни за региона решения.

В събранието могат да участват както подалите заявления чрез електронната поща, така и всички желаещи, които не са успели да декларират писмено желанието си да са част от структурата, уточняват от областната администрация.  На заседанието ще бъде приет и правилник за устройството и дейността на Обществения съвет.

Областният обществен съвет се създава в изпълнение на управленската програма на Правителството за подобряване на социалното положението на българските граждани, на бизнес-средата и демократизиране на управлението. С обществените съвети към министерствата и областните администрации се цели прозрачност и достъпност до информацията за работата на държавната администрация.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...