Начало / Образование / Областният и кметът поканени да присъстват на приема на новите студентите от Великобритания в Медицинския

Областният и кметът поканени да присъстват на приема на новите студентите от Великобритания в Медицинския

Медицински университет

По традиция за новоприетите студенти – граждани на Великобритания, се организира прием , на който освен студентите, присъстват и техните родители. Той е по инициатива на компанията Outreach Education/ The Student World, която е партньор на Медицински университет – Плевен във Великобритания и провежда кампанията за набиране на студенти там, които желаят да изучават медицина в нашия университет.

Тази година посрещането на студентите от Великобритания ще е на 2 феврурари в хотел „Ростов”.  Покана да присъства на събитието  от името на Бенджамин Амброуз – директор на Outreach Education/ The Student World е получил областният управител Илиян Йончев. Покана е отправена и към кмета проф. Димитър Стойков.

Присъствието на кмета и на областния управител на този прием е знак, че в Плевен британските студенти са добре дошли  и ще бъдат подкрепяне през шестте години на обучение, обясни Велина Дукова, експерт в Медицинския университет в Плевен. Със съдействието на кмета  специален поздрав към новоприетите студенти и техните семейства ще поднесе Северняшки ансамбъл „Иван Вълев”.

На приема  ще присъства Любов Костова,  директор на Британския съвет в България.  Посланикът на Великобритания у нас  Джонатан Алън, който се очакваше също да присъства на приема, е отложил визитата си за по-късно, научихме от Велина Дукова.

Тази година  в Медицински университет – Плевен новоприетите чуждестранни студенти са 130, като   65 от тях са граждани на Великобритания.  Официалното откриване на учебната година за тях ще е на 10 феврурари.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...