Акценти
Начало / Общество / Областният ще е патрон на събитие по повод Световния ден на социалната работа

Областният ще е патрон на събитие по повод Световния ден на социалната работа

Студентите и преподавателите от специалност „Социални дейности” на Медицински колеж към Медицински университет – Плевен, ще отбележат Световния ден на социалната работа на 21 март 2017 г. в зала „Плевен”. Мотото на срещата е „Сътрудничество” и тя ще премине под патронажа на областния управител Марио Тодоров.

В мероприятието ще се включат представители на всички социални услуги и институции от област Плевен, представители на административната власт на регионално и общинско ниво, пряко ангажирани със социалната работа, както и неправителствени и образователни институции.

Бъдещите социални работници ще направят презентация  „Сътрудничество”, а ученици, специалност „Социална работа с деца и семейства в риск“ на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен ще разиграят ролева игра по казус „Дете в риск“.

Срещата ще продължи с музикални поздрави от танцов състав „Алеко пее и танцува“ на Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен. С изпълнения ще се включат и настанените в центровете за настаняване от семеен тип в Плевен и от  Дневен център за възрастни с увреждания  -Плевен.

Световният ден на социалната работа се организира в рамките на „Седмица на действието“, която се провежда всяка трета седмица от месец март.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...