Акценти
Начало / Общество / Областният управител се запозна на място с проблемите в Никополско

Областният управител се запозна на място с проблемите в Никополско

Областният управител на Плевен Илиян Йончев участва в работна среща на кметовете от община Никопол, информират от пресцентъра на Областна администрация. „Обещах, че ще водя политика на „протегнатата ръка”, но тук мога да кажа и на „приятелската ръка”, сподели Йончев пред участниците.

Акцент в обсъжданията беше приетата Областна стратегия за развитие на област Плевен за периода 2014 – 2020 год. Според нея, Никопол е сред общините с неблагоприятна характеристика. Документът отправя като препоръка в общинската стратегия да се включат като насоки за бъдеща дейност търсенето на начини за модернизиране на пристанището, на подкрепа за довършването и модернизацията на крайдунавския път от Видин до Силистра, включително с изграждане на велосипедна алея, оформяне на крайречни паркове, популяризиране на културното наследство на Никопол. Акцент и в препоръките е изграждането на пречиствателна станция за отпадни води и канализационна мрежа.

От години основен проблем на региона и главно на общинския център са свлачищата – по документи 100, от които 15-16 активни. „Имаме представени 6 или 7 проекта в Междуведомствената комисия, но те не бяха чути”, оплакаха се кметовете. Някои от проектите вече са в риск, тъй като част от къщите са станали необитаеми, допълниха те.

Никопол е сред малкото населени места, които ще имат интегриран план за развитие, подчерта кметът Емил Бебенов. Това ще даде възможност на града да работи за добиване на по-социален вид, да стане по-добро място за живеене, допълни той.

Кметът на Никопол благодари на областния управител за оказаното съдействие за решаването на проблем съвместно с ВиК и беше категоричен, че местната власт няма да остави нито едно населено място без питейна вода.

Останалите коментирани на срещата теми са били хода на текущите ремонти в детските градини, поддържането на прилежащата структура в населените места – улици, площадки и гробищни паркове, оказвания контрол по наетите по Оперативна програма „Заетост” лица. Кметовете са получили и съвети по оказването на административни услуги на жителите на общината.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Този областен от ДПС е нормално да посети пьрво Никопол . Вижте го другия рязан от ДПС , Председатела как се е опьнал нагло