Акценти
Начало / Общество / Областният управител се включи в инициативата „Плевен подкрепя Париж”

Областният управител се включи в инициативата „Плевен подкрепя Париж”

В храм „Свети Николай” днес в 11 часа беше отслужена панихида в памет на жертвите от кървавите атентати в Париж, станали този петък. Инициативата  под мотото „Плевен подкрепя Париж” е гражданска, организирана чрез социалната мрежа Фейсбук от Даниела Гонкова.

В нея се включи областният управител на Плевен Ралица Добрева. „Присъединявам се към инициативата като човек и като гражданин на европейска България скърбя за жертвите в Париж. Недопустимо е, че това се случва в символа на демокрацията – Франция”, каза Ралица Добрева преди началото на панихидата. Тя обяви, че в 13 часа обаластна администрация ще се присъедини към призива на европейския парламент за минута мълчание в почит към жертвите в Париж. $Така ще изразим гражданската си позиция че в 21 век това не бива да се случва и обединена Европа трябва да се пребори с насилието”, каза още областният управител.

IMG_4965панихида-областен-париж-плевен

Инициативата Плевен да изрази подкрепата си за Париж се е родила спонтанно, обясни организаторът Даниела Гонкова. „Искаше ми се всички заедно да изразим съпричастността си към трагедията и да изразим скръбта си към невинните жертви в атентатите. Но в същото време подкрепяме Франция и знаем, че Париж е силен, защото е символ на свободата – на истинската свобода, а не на обляната в кръв”, каза Даниела Гонкова. По думите й това е начало на нова война и изрази опасението си, че само един от големия поток мигранти, преминаващ през България, може да направи това, което се случи в Париж.

Панихидата отслужи отец Христо. В нея се включиха малко плевенчани, вероятно заради малко неудобния час.

IMG_4966панихида-париж-плевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...