Акценти
Начало / Общество / Националната информационна кампания „Заедно за съпричастността“ с осем срещи в област Плевен

Националната информационна кампания „Заедно за съпричастността“ с осем срещи в област Плевен

Осем срещи ще се проведат в област Плевен в рамките на Националната информационна кампания под надслов „Заедно за съпричастността“. Кампанията се реализира от Мрежата от 28 информационни центъра в страната в партньорство с Български червен кръст.

Кампанията е насочена към доброволците на Български червен кръст, неправителствените организации, работещи в подкрепа на уязвимите лица и представителите на уязвимите групи, разясни пред медиите днес Александър Костов, управител на ОИЦ – Плевен. Тя ще се проведе от 16 до 20 ноември, но за област Плевен срокът ще е до 24 ноември, за да бъдат обхванати повече населени места. Първата информационна среща ще се проведе в Кнежа на 17 ноември от 11 часа в НЧ „Борба 1892”. След това е Плевен – 18 ноември от 13 часа в ОИЦ – Плевен, Белене – 19 ноември от 12:30 часа в залата на Общината, Червен бряг – 20 ноември от 11 часа в НЧ „Н.Й.Вапцаров 1908”,  Долни Дъбник – 20 ноември от 14 часа в НЧ „Илия Бешков”, Никопол – 23 ноември от 11 часа в НЧ  „Напредък 1871”, Левски – 23 ноември от 13 часа в залата на Общината, и в Гулянци – на 24 ноември от 12:30 часа в залата на Общината.

Кампанията се реализира по оперативна програма за храни, като са предвидени средства в размер на 1,2 млн. лева за раздаване на хранителни продукти на най-нуждаещите се като социално слаби, възрастни хора над 65 години, роми, мигранти и т.н. Средствата са отпуснати от Европейския фонд за най-нуждаещите се лица, а управляващ орган е Дирекция „Социално подпомагане”. БЧК е изпълните по този проект и именно затова в рамките на информационните дни от ОИЦ – Плевен ще обучат доброволци и нуждаещи се как да се възползват от различните варианти за подобряването на възможностите за включване на пазара на труда.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...