Акценти
Начало / Общество / Областният управител Ралица Добрева: Няма да допусна да бедстват хора по пътищата в Плевенско

Областният управител Ралица Добрева: Няма да допусна да бедстват хора по пътищата в Плевенско

Областният управител на Плевен Ралица Добрева лично инспектира качеството на снегопочистващите дейности в областта днес, информират от пресцентъра на Областна администрация. Заедно с нея на проверката бяха народният представител Владислав Николов, директорът на Областно пътно управление инж. Иво Денчев и началникът на ОУПБЗН комисар Емил Маринов.

„Няма да допусна по пътищата на Плевенска област да има бедстващи хора. За мен е важно хората да знаят, че контрол върху работата на почистващите фирми се оказва”, каза областният управител Ралица Добрева. Тя благодари на всички, които по празниците и през нощта при над минус 12 градуса чистиха пътищата в Плевенска област.

проверки Ралица Добрева

Инспекцията започна от пункта на Областно пътно управление в община Червен бряг. Установи се, че наличната техника е на пътните платна и се извършва опесъчаване и почистване на настилката. Осигурена е пълна проходимост за превозните средства. В местността „Хумата”, където вчера три тира запречиха движението, неспазвайки ограничението за движение на тежкотоварни автомобили в усложнената зимна обстановка, в момента на проверката пътната настилка бе изчистена до асфалт, така че движението на автомобили да бъде безпрепятствено и сигурно. Директорът на Областно пътно управление инж. Денчев информира областния управител, че само за последното денонощие 210 кубически метра пясък и 120 тона сол са изразходени за обезпечаване проходимостта на пътищата на територията на област Плевен.

сняг път зима
Комисар Емил Маринов докладва, че пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа са проходими при зимни условия. „В Оперативния център на РДПБЗН-Плевен не са постъпвали сигнали за бедстващи хора и/или населени места и за затворени пътни участъци. На постъпилите отделни сигнали за закъсали в снега МПС, своевременно е отреагирано”, каза комисар Маринов. Той увери областния управител, че наличната високопроходима техника е изправна и в готовност за действие. „РСПБЗН в област Плевен разполага с достатъчен резерв от моторни горива за действие при усложнена оперативна обстановка”, категоричен бе комисар Маринов.

проверки Ралица Добрева
Областният управител лично се убеди в доброто състояние на пътната настилка при зимни условия и в община Кнежа, където също през зимата има рискови участъци. „Когато се вземат навременни мерки и се работи отговорно, нещата се случват”, каза Ралица Добрева.
Проверките продължават.

сняг път зима

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...