Акценти
Начало / Общество / Областният управител на Плевен чака проекти от кметовете на общини

Областният управител на Плевен чака проекти от кметовете на общини

nov

Областният управител на Плевенска област Илиян Йончев събра на работна среща кметовете на 11-те общини, информират от пресцентъра на Областната администрация. Дискутирани са условията, редът и критериите за избор на проекти и програми, които ще кандидатстват за финансиране чрез Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Областният управител определи срок, в който кметовете трябва да изготвят и предоставят апликационни форми с информация за проектите, които биха желали да бъдат реализирани през тази година. Програмата дава възможност за отпускане на средства както за изготвяне на проектни предложения и разработване, така и за директно финансиране на специфични проектни компоненти или за цялостно изпълнение. Секторите, които са определени като допустими за кандидатстване, са околна среда, транспортна инфраструктура, социална и културна инфраструктура, както и сектори, подкрепящи социално-икономическото развитие.

Областните управители ще приемат предложените проекти и ще ги подадат към сформирания Междуведомствен съвет. Той ще има задачата да селектира постъпилите предложения и да ги предостави за одобрение пред Министерски съвет. Разработените критерии гарантират прозрачното изразходване на средствата от програмата. Изпълнението на проектите ще е под постоянен контрол, като е предвидена възможност и за прекратяване на финансирането при установени нередности и пренасочване на средствата.

Снимка: Областна администрация

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...