Акценти
Начало / Общество / Областният управител на Плевен уважи празника на град Левски и отбелязването на 178 години от рождението на Апостола

Областният управител на Плевен уважи празника на град Левски и отбелязването на 178 години от рождението на Апостола

Областният управител на Плевен Ралица Добрева и народният представител от ГЕРБ Владислав Николов уважиха тържествената сесия на Общинския съвет в Левски по повод отбелязването на 70 години от обявяването му за град и 178 години от рождението на Апостола. Гостите бяха посрещнати от председателя на месния парламент Дочко Дочев и кмета на Общината Любка Александрова.
В приветственото си слово Дочев припомни историята на град Левски. ”В исторически аспект 70 години не са много, затова градът ни може да се нарече млад”, каза той и допълни, че макар и не с желаните бързи темпове, градът се развива благодарение на личния принос на всеки един от неговите жители. Дочев пожела Общината да стане привлекателно място за родни и чужди инвеститори, които биха създали трудова заетост и биха дали тласък на икономиката.
Народният представител Владислав Николов прочете поздравителен адрес от Председателя на 43 НС Цецка Цачева. „Днес, когато отбелязваме 178 години от рождението на Васил Левски, всеки един от нас трябва да изрази искрена благодарност и преклонение към живота и делото му, защото няма друга личност в нашата история, която да е толкова чиста и свята, за която да се говорило толкова много и същевременно да се знае толкова малко”, се казва в поздравителния адрес от госпожа Цачева. Поздравителен адрес по повод двойния празник бе изпратил и  кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.
В приветственото си слово по повод празника на град Левски и отбелязването на 178 години от рождението на Апостола областният управител на Плевен Ралица Добрева изтъкна, че да живееш на място, което носи името на личността, олицетворяваща в най-голяма плътност, стремежът и борбата за свобода – политическа, духовна и личностна, е изключителна чест, но и невероятна отговорност.
Тържествената сесия завърши с връчване на почетни звания на отличени граждани на Община Левски, които с работата си са допринесли за повишаване авторитета и подобряване облика на града и Общината.
Празникът по повод 178 години от рождението на Апостола продължиха с издигане на знамето и водосвет, отслужен от местен свещеник. След това официалните лица и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола.

Ралица Добрева Левски

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...