Акценти
Начало / Икономика / Областният управител на Плевен обсъжда модела на интегрираните териториални инвестиции

Областният управител на Плевен обсъжда модела на интегрираните териториални инвестиции

SAM_6040

Областният управител на Плевен Илиян Йончев участва днес в работна среща във връзка с включването на Северозападния район в Споразумението за партньорство за периода 2014 – 2020 г., ин формират от пресцентъра на Областната администрация. Предвижда се той да бъде пилотният район, в който да се приложи моделът на интегрираните териториални инвестиции.

В тази връзка до края на годината предстои да се разработи междусекторна интегрирана стратегия за териториално развитие на Северозападния район (СЗР). На срещата ще бъде представен екип на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, който ще разработи бъдещата стратегическа рамка за прилагане на интегрираните териториални инвестиции в СЗР.

Според вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова е избрано това водещо висше учебно заведение, тъй като то разполага с необходимия кадрови потенциал в тази облас. Има и необходимия опит в разработването на основни стратегически документи. Използването на екип на университета ще спести време, тъй като няма да се налага процедура за избор на външни консултанти. Ще бъдат икономисани и средства, защото няма да е необходимо осигуряване на допълнително финансиране, а то ще е по линия на годишната субсидия на университета.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...