Акценти
Начало / Образование / Ден на „Учене през целия живот” организират в община Долна Митрополия

Ден на „Учене през целия живот” организират в община Долна Митрополия

Изложба Тръстеник
Макетите, с които учениците от Тръстеник се класираха на четвърто място в Националното състезание по природни науки и екология в Бургас ще бъдат представени и в деня на „Учене през целия живот“. Снимка: Община Долна Митрополия

Изложби, работилници по изкуствата, спортни състезания и литeратурно-музикални програми са част от инициативите, включени в деня на „Учене през целия живот”, който подготвят от Община Долна Митрополия. Всичко това ще се случи на 31 октомври, информират от отдел „Хуманитарни дейности” на Общината.

Денят на „Учене през целия живот” ще бъде открит с изложба „От раклата на баба” в ОУ „Св.св. Кирил и Методий” в село Горна Митрополия. Пак там ще се проведе и Ден на отворени врати под мотото „Будният български дух” и спортно състезание. След него участниците ще се включат в инициативата „Да посадим дърво” и ще засадят нови дръвчета около спортната площадка на училището.

Учениците от СОУ „Евлоги Георгиев” в село Тръстеник ще се включат с представяне на изложба от ученически модели и макети, изработени  от екоматериали на теми “Еколаборатория“ и “ Микросистема-клетка“. С тези материали учениците са участвали в ХІІ национално състезание по природни науки, което се проведе преди седмица в Бургас. А на самия 31 октомври, по повод патронния празник на училището, в Тръстеник  ще има презентация и литературно-музикална програма, предвидени са и разнообразни спортни игри.

Децата от ОДЗ „Щастливо детство” в Тръстеник ще се включат с няколко ателиета. Ще има фейс арт ателие, а също по готварство, плетиво, изящни изкуства.

В село Байкал Общински център за извънучилищни дейности ще представи интерактивна изложба, която ще разкаже за квалификационните курсове по астрономия в Сорбоната и университета в Гранада, Испания и образователните ресурси, усвоени на тези курсове. Мотото на изложбата е ”3Dпътешествие до Марс”. По-късно от Общински център за извънучилищни дейности ще презентират и Центъра за развитие на човешките ресурси и възможностите за участие на учители, ученици и възрастни в различните квалификационни курсове и програми.

В село Ореш инициативите за деня на „Учене през целия живот” са на учителите и децата от ЦДГ „Слънце”. Там ще бъдат отворени работилници по изкуствата за деца и родители, съпътствани от изложба и тържество „Говорим и пеем за есента”.

В село Ореховица ще поставят акцент на екотематиката. В ОУ „Христо Смирненски” ще бъде открита изложба на творби от природни материали, предвидено е и почистване на училищния двор и засаждане на дръвчета. Учениците ще представят и умения в областта на фолклора.

Инициативата „Учене през целия живот” в Долна Митрополия ще включва спортно състезание по баскетбол, рисуване на тема „Един ден в страната на чудесата” и посещение на Школата по рисуване и пластика в читалище „Просвета”.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...