Начало / Любопитно / Областният управител на Плевен връчи Национална диплома на Янислав Данчовски

Областният управител на Плевен връчи Национална диплома на Янислав Данчовски

Днес Национална диплома бе връчена на ученик от математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен, завършил образованието си с отличен успех и лауреат на Националната олимпиада по химия и опазване на околната среда. На тържествена церемония в зала „Плевен“ на Областна администрация – Плевен, дипломата бе връчена на Янислав Данчовски  от областния управител на града – Ралица Добрева. Тя удостои плевенското талантливо момче с  плакет на областния управител и поднесе букет цветя на неговата майка.

„Гордост за всички ни са постиженията, с които ни зарадва”, обърна се към Янислав Областният управител Ралица Добрева. Тя посочи, че интелектуалните предизвикателства са многобройни и под различна форма, но само изкушеният от изпитване на собствените си възможности човек, има смелостта да се изправи срещу тях и да ги покори.

Началникът на Регионално управление на образованието – Плевен – Албена Тотева, представи  младия химик. Това се случи пред погледите на представили на общини, експерти, ръководството на МГ „Гео Милев“,  директори на училища, приятели и роднини на Данчовски.

За да постигне тези резултати в крехка възраст Янислав е положил много усилия и труд. През петте години на обучение в Математическата гимназия винаги е показвал отлични успехи по всички предмети. Той се отличава с интелект, широта и гъвкавост на мисленето. Има богата обща култура, любознателен, творческа личност. Има постижения в областта на хуманитарните науки.  Скромен, самокритичен и отговорен, каза Албена Тотева.

Янислав не скри радостта си от това, че трудът му е оценен и отличен с Национална диплома от министъра на образованието и науката. Той сподели пред всички присъстващи в залата, че за него е голяма чест да получи тази награда. За него тя е всичко, тя е плод на целия 12-годишен курс на неговото обучение. За себе си той каза, че през това лято е покорил два върха – победата на Международната олимпиада по химия, в която са участвали над 300 ученици, от която той се завърна с бронзов медал и Националната диплома.

Според Янислав българското образование е качествено и българите има с какво да се гордеят. Той не пропусна да благодари на своята учителка по химия Калинка Бенова, на цялото ръководство на МГ „Гео Милев“, на близки, родители и приятели, както и на тези, които са оценили неговите постижения и добри резултати.

%d1%8f%d0%bd%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...