Акценти
Начало / Общество / Областният управител и посланикът на Палестина обсъдиха възможността за внос на земеделска продукция

Областният управител и посланикът на Палестина обсъдиха възможността за внос на земеделска продукция

Интерес към внос на българска земеделска продукция декларира при срещата си с областния управител на Плевен Н.Пр. д-р Ахмед ал-Мабдух – извънреден и пълномощен посланик на държавата Палестина у нас. Това съобщават от пресцентъра на Областната администрация. Областният управител Ралица Добрева прие Н.Пр. д-р Ахмед ал-Мабдух, който бе придружен от своя съветник по политическите въпроси.

Темата за излизане на бизнеса на Плевенска област на пазарите в Палестина бе ключова в разговорите между Н.Пр. д-р Ахмед ал-Мабдух и областния управител Ралица Добрева. По думите на дипломата палестинската държава има потребителски интерес и нужда от продукти на млечната и консервната промишленост, както и към внос на зърнени култури и различни видове брашна. По време на срещата посланикът отправи покана към представители на бизнеса на територията на Плевенска област, които да вземат участие в предстоящата през есента среща между Палестинската и Българската Търговско-промишлени палати, която ще се състои в София.

посланик Палестина 3

От своя страна областният управител се ангажира да проведе разговори със земеделски производители от областта и да ги запознае с интересите, декларирани от Н.Пр. д-р Ахмед ал-Мабдух. Пред дипломата госпожа Добрева представи икономическите, културните, образователните и историческите характеристики на Плевенска област. Това провокира интереса на Н.Пр. д-р Ахмед ал-Мабдух у нас да бъде дадено начало на бъдещ културен обмен, който да представя фолклорните песенни и танцови традиции на двете държави.

В края на срещата бяха разменени протоколни подаръци.

посланик Палестина 2

Снимки: Областна администрация

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...