Акценти
Начало / Новините в снимки / Областният управител и кметът на Плевен присъстваха на Ден на отворени врати в УАГ „Георги Бенковски”

Областният управител и кметът на Плевен присъстваха на Ден на отворени врати в УАГ „Георги Бенковски”

Областният управител на Плевен Ралица Добрева и кметът проф. д-р Димитър Стойков присъстваха днес на Ден на отворени врати по повод първия учебен ден в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”.
Областният управител на Плевен даде висока оценка на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. По думите й подготовката и обучението на летци-пилоти и авиационни специалисти за българските военно-въздушни сили е изключително отговорна и безспорно тежка задача, с която в дългогодишния си опит Учебна авиационната група в Долна Митрополия е доказала, че се справя изключително успешно.
Към състава на факултет авиационен се обърна и кметът на Плевен проф. Димитър Стойков. „Аз съм горд, че възпитаници на факултет авиационен са сигурни стражи на нашето небе. Убеден съм, че вие сте достойни членове на голямото семейство на натовската армия”, каза плевенският градоначалник.
Лошото време не позволи да се осъществи планираната демонстрация на летателните умения на пилотите от Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. Затова пък официалните гости и посетителите имаха възможност да разгледат авиационната, самолетообслужващата и специална техника.

Следваща Предишна
летище Долна Митрополия 1
Ралица Добрева
проф. Димитър Стойков

летище Долна Митрополия
летище Долна Митрополия 2
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...