Акценти
Начало / Общество / Не забравяйте – днес е Ден на превенцията на детската пътна безопасност

Не забравяйте – днес е Ден на превенцията на детската пътна безопасност

Тази година 12 септември е обявен за Ден на превенцията  на детската пътна безопасност. На територията на цялата страна, както и в област Плевен, се провежда Седмица за превенция на детската пътна безопасност.  Инициативата е свързана с предстоящото откриване на учебната година, напомнят от пресцентъра на ОДМВР – Плевен. Едновременно с това се провежда и традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”
В тази връзка мерките преди началото на учебната година са съвместни с Регионалния инспекторат на МОН, директорите на училищата и детските градини, както и с кметовете.
Засилен е контролът на питейните и увеселителни заведения с оглед спазването на забраната за продажба на алкохол и цигари на непълнолетни и малолетни и ограничителния режим за посещения след определения час.
Изготвени са графици за осигуряване на безопасността на децата през първия учебен ден и в рамките на акцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!” Засилени дежурства ще има освен в районите на учебните заведения и на рисковите кръстовища около училищата.
В акцията са включени всички налични полицейски сили на територията на област Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...