Начало / Общество / Областният управителна Плевен участва в заседание на регионалния съвет за развитие  

Областният управителна Плевен участва в заседание на регионалния съвет за развитие  

 Областният управител на Плевен Ралица Добрева е участвала в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район, провело на 11 и 12 юни във Вършец, съобщиха от Областна администрация.В заседанието са взели участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на Агенция „Пътна инфраструктура”, „Национален център за териториално развитие“ ЕАД и други.

Регионалният съвет за развитие е подкрепил предложението на Ралица Добрева да бъдат запазени двете позиции в Информационно звено – Плевен, разкрити  по Програмата interreg V – А Румъния – България за периода 2014-2020 г.

На заседанието са представени и обсъдени предложения за изменение и допълнение на Закона за регионалното развитие. От Агенция „Пътна инфраструктура” са дали информация относно предвидените за рехабилитация през периода 2015-2017 г. пътища от републиканската пътна мрежа на територията на Северозападен район.

На заседанието е одобрен и представения Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Северозападен район (2014-2020 г.) за 2014 г.

Участниците в срещата са обсъдили и редица други въпроси,  важни за развитието на  Северозападна България.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...