Начало / Крими / Обвинение срещу двама лихвари повдигна прокуратурата в Плевен

Обвинение срещу двама лихвари повдигна прокуратурата в Плевен

Окръжна прокуратура – Плевен е повдигнала обвинение на Т. Ст. Т. от Червен бряг ,   за това , че в прокуратура1периода 2007г.-2008г. е предоставял кредити в български лева на лица срещу 10 процента лихва без да има съответно   разрешение по смисъла Закона за кредитните институции, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура.

Обвинение прокуратурата е повдигнала и на  В. П. К  от с.Чомаковци, който в съучастие с обвиняемия Т.Т. – служител в РУП- гр.Червен бряг при ОД на МВР-Плевен, с цел да набавят имотна облага за трето лице,  принудили В. Л. Л., като заплашили семейството му, да подпише против волята си предварителен договор за покупко-продажба на недвижим имот в Червен бряг. С това двамата причинили имуществени вреди в размер на 29 000 лева.

С цел да набавят облага за друго лице, поддържали заблуждение у двама съпрузи от Червен бряг и така принудили да подпишат пълномощни на В.К.. С това обвиняемият причинил на семейството имотна вреда в големи размери – 27 800 лева.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...