Акценти
Начало / Култура / Местни и гостуващи творци откриха изложба-базар в Левски

Местни и гостуващи творци откриха изложба-базар в Левски

levs

Местни и гостуващи творци откриха изложба-базар в Левски, информират от пресцентъра на Общината. Творбите са подредени в във фоайето на читалище „Г. Парцалев”. Своите творчески вдъхновения представят  млади и утвърдени автори от Павликени, Българене и Левски. Събитието е организирано от Клуба на дейците на културата (КДК) в града, НЧ „Георги Парцалев и галерия „Вист”.

levs3

Трима автори представят Павликени. Ивета Пенчева показва икони, Цончо Балканджиев и Мартин Петров се представя с живописни платна. С живопис участва и изявеният творец от с. Българене Крум Данов. За втори път в Левски Алида Тодорова показва декопаж, а Валентина Маринова, зам.-председател на местния културен клуб, участва в изложбата с картички.

levs2

За Галя Григорова това е трета изложба на нейни творби с декопаж. Уникални макети на малки къщички представя Галя Методиева. Толя Йорданова и Стефани участват в изложбата с творби с декорация.

levs4

Юлиян Йорданов, за който това е поредна изложба, се представя с 10 графики, а председателят на КДК Веселин Стоев показва живопис и пластика. Уникални дърворезби е подредил Стойчо Петков. Д-р Яким Якимов, който неотдавна представя своята поредна книга  „Втори живот”, този път се изявява в ролята на скулптор.

levs5

Снимки: Пресцентър на Община Левски

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...