Начало / Крими / Няма загинали при пожари през януари

Няма загинали при пожари през януари

Няма загинали при пожари хора през януари в Плевенска област, има само един пострадал. Това сочат данните за дейността на служителите от Районните служби за пожарна безопасност и защита на населението и група “Спасителна дейност” към Областното управление за пожарна безопасност. През месец януари служителите са взели участие в ликвидирането на 90 произшествия, срещу 86 за същия период на 2011 година. Най-много са аварийно-спасителните дейности и помощни операции – 36, при 18 през януари миналата година. Гасени са 27 пожара в сухи треви и отпадъци, други 24 са завършили с материални загуби. Отчетени са и 3 лъжливи повиквания.

Според данните от отчета се забелязва тенденцията на незначително увеличаване на произшествията като в сравнение със същия период на 2011 г. се регистрира нарастване на аварийно-спасителните и помощните дейности. Най-голям брой произшествия са възникнали в отрасъл “транспорт”, а най-често пожарите са причинени от късо съединение и небрежност при боравене с открит огън.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...