Начало / Избори / Избори 2017 / Няма жалби и сигнали в РИК-Плевен от началото на изборния ден

Няма жалби и сигнали в РИК-Плевен от началото на изборния ден

От началото на изборния ден в област Плеве до този момент няма подадени сигнали и жалби в РИК – Плевен. Това каза на брифинг в 10.30 часа председателят РИК – Ярослав Димитров.

Има заменени между 10-15 членове на СИК, като само един от тях е председател. Това е председателят на СИК в Крушовица, който е арестуван за 24 часа поради разследване за купуване на гласове, каза Димитров.

Във всички 11 общини в Област Плевен в 7.00 ч са открити избирателните секции и са започнали да приемат избиратели в изборния ден. В Община Плевен са стартирали работа най-големият брой от 169 избирателни секции, в Община Червен бряг работят 42 секции, а в общините Долна Митрополия и Левски – по равен брой от 33 секции. Двете общини с най-малък брой избирателни секции са Пордим и Искър – съответно по 10 и 11.

В Прокуратурата в Плевен, до 9 часа днес,  са обявени 10 досъдебни производства за купуване на гласове. По 8 от тях работи Районната прокуратура в Плевен, а по едно – районните прокуратури в Левски и Никопол. В Прокуратурата непрекъснато постъпват сигнали за нарушения и ако бъдат установени данни за престъпления, ще бъдат образувани още досъдебни производства, каза Добринка Матеева, говорител на Окръжна прокуратура – Плевен.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...