Акценти
Начало / На фокус / Няколко плевенски училища влизат в директна битка в първото за Плевен състезание по публична реч

Няколко плевенски училища влизат в директна битка в първото за Плевен състезание по публична реч

На 1 април ще се проведе първо за Плевен специално публично събитие – конкурс с награден фонд по мотивационна публична реч, по избрани теми „Младите говорят за…“. Събитието ще се състои в зала „Катя Попова“

В директна битка влизат отборите на: МГ „Гео Милев“, СУ „Пейо Яворов“, ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“, ПГ по транспорт „Проф. Цв. Лазаров“, ДФСГ „Интелект“, ПГ по туризъм „Алеко Константинов“, Гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен.

Всяко училище – съвет се представя в две части, непосредствено една след друга. Групово представяне: това е частта, в която в рамките на не-повече от 5 минути, отборите по най-оригинален, вълнуващ и запомнящ се начин да представят своя ученически съвет, своето училище, или най-запомняща се история.

 Реда на представяне ще бъде определен чрез жребий в началото на конкурса. След края на представянията на всички отбори младежкото жури заседава, а публиката в залата попълва анкетни карти за определяне наградите на публиката.

Всички участници ще бъдат оценявани от жури от млади хора, с опит в публичната комуникационна и мотивационна риторика. Председател на журито е Иван Иванов от Младежки екип Европа на Представителството на Европейската комисия в България. Младежкото жури ще определи и връчи 1, 2 и 3–та награда за цялостно представяне на ученически съвет, базирана на комплексна оценка от групово и индивидуално представяне.

Ще има и награди на публиката. Чрез гласуване с анкетни карти, публиката в залата ще има възможност да определи свои награди: по една за групово представяне на съвет и по една за най-добър оратор / презентатор. Наградите на публиката са предметни.

Организатори на състезанието са  Постоянна комисия по „Образователна политика“ на Общински съвет Плевен, Отдел „Образование“ на Община Плевен, ОбСНВ – Плевен, Европейски информационен център Европа Директно – Плевен.

Повече информация за състезанието може да пуличите ТУК.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...