Акценти
Начало / Образование / Няколко ваканции за учениците до края на втория срок

Няколко ваканции за учениците до края на втория срок

Няколко са планираните ваканции, които очакват учениците до края на втория срок, сочи справка на сайта на Министерството на образованието и науката. Първата от тях започва на 30 януари и продължава до 7 февруари. Това е зимната ваканция за учениците. На 8 февруари ще започне и вторият срок за възпитаниците на учебните заведения.

Следващата почивка е по-кратка и е свързана с отбелязването на Националния празник на България – 3 март, който се пада в четвъртък, а по календар 4 март е петък. Министерският съвет реши петъчният ден да е неработен и така да се съберат четири почивни дни.

Пролетната ваканция за учениците до 11 клас ще бъде от 2 до 10 април, а за дванадесетокласниците тя ще е скромните дни от 2 до 4 април.

Почивки няма да липсват и през месец май. Първите от тях започват за Великден, който се пада на 1 май. Петъчният 29 април преди него и празничният 2 май също ще са неработни и неучебни дни. Още същата седмица има и друг неучебен ден – 6 май. Тогава е официален неработен ден, тъй като отбелязваме Деня на храбростта. 18 и 20 май официално са обявени за неучебни дни заради матурите и националното външно оценяване на седмокласниците. Още четири почивни дни ще има и за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, който се пада във вторник. Министерски съвет отново реши предходният 23 май, който се пада в понеделник, да бъде неработен и съответно – неучебен. Така с почивните събота и неделя учениците ще съберат още една почивка.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...