Акценти
Начало / Общество / НЧ „Христо Ботев 1892“ – Белене се включи в благотворителен танцов фестивал в помощ на Методи Минчев

НЧ „Христо Ботев 1892“ – Белене се включи в благотворителен танцов фестивал в помощ на Методи Минчев

В град Раковски за 4-ти пореден път се проведе танцов фестивал в чест на неговия основател в кв. Ген. Николаево- Слав Бойкин. Тази година събитието се осъществи под мотото „Вярваме в доброто“ с благотворителна цел, в помощ на Методи Минчев  от град Белене.

Представители от народно читалище „Христо Ботев 1892“ – Белене подкрепиха каузата в помощ на техния приятел и съгражданин, като заедно с местната католическа общност в град Раковски отправиха молитва за скорошно оздравяване в църквата „Пресвето сърце Исусово“.

Методи Минчев е родом  от гр. Белене. Израства в католическо семейство. Деен в живота на Енорията. Свири и пее в младежкия хор. Един от главните организатори при християнските младежки срещи в България. Той е  и самодеец при местното читалище в родния си град. За жалост Методи преди няколко месеца беше повален от тумор в главата, с който се бори…

Желаещите да помогнат по банков път могат да го направят чрез сметката, чийто титуляр е Цветана Врайкова, тъй като в ход е процедурата за откриването на дарителска сметка за Методи, а всеки ден е ценен за него.

IBAN BG89FINV915010BGN0HDLY

BIC/SWIFT код: FINVBGSF

Банка: FIRST INVESTMENT BANK, Bulgaria, Sofia

Цветана Врайкова

За повече информация: телефон 0879 40 40 49

festival

 

cyrkva

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...