Акценти
Начало / Икономика / Нужен е по-широк дебат за състоянието на пътищата в региона

Нужен е по-широк дебат за състоянието на пътищата в региона

Крайно време е въпросът за лошото състояние на пътищата в област Плевен да бъде поставен за по-широк дебат. Това е мнението на плевенският депутат  Стефан Бурджев от Коалиция „БСП за България” .

Той съобщи, че близо половината от пътищата в региона –352 км, са с изтекъл или изтичащ срок на експлоатация, който е 40 години. Това противоречи на закона, коментира Бурджев.

Около 800 км е дължината на пътната мрежа в региона, посочи депутатът. Според отговор на министъра на регионалното развитие на питане на Стефан Бурджев,  в региона няма нито един километър първокласна мрежа, която да е в добро състояние. В средно състояние са 90 км, а в лошо – 86 км от първокласната пътна мрежа в Плевенско.  От третокласната пътна мрежа 256 км са в лошо състояние.

През последните години средствата за ремонт на пътищата в региона намаляват, посочи още депутатът.  Той цитира данни, според които, през 2016 г. за област Плевен са били отпуснати 7.6 млн.лв., а през 2017 г. с около 2 млн.лв. по-малко. В резултат от нес.достига на средства липсва маркировка в определени участъци, пътища обрасват и знаци са скрити от избуяла растителност, което се превръща в ужасен проблем, добави Стефан Бурджев.

Той заяви, че ще продължи да следи темата и да провокира реакция, за да бъде подобрено състоянието на пътната мрежа в област Плевен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...