Акценти
Начало / Общество / НПО от Плевен и Корабия започват съвместни дейности за превенция на дискриманията

НПО от Плевен и Корабия започват съвместни дейности за превенция на дискриманията

проект

Широко проучване на територията на Плевен и румънския град Корабия  за изследване сред младите хора за неравенството между половете и за превенция на дискриминацията започват неправителствени организации от двата града. То ще е в рамките на проект „Равни в правата си – нов модел за неформално джендър-обучение на младите хора в малките населени места“, който днес беше представен на пресконференция от Марта Димитрова, председател на Младежкото бюро за социални услуги и гражданска инициатива в Плевен.

В продължение на година специалисти и доброволци ще проучат проблеми, свързани с дискриминацията в двата региона и ще обучат младежки лидери, които да работят за преодоляването им.

Изследването ще бъде извършено чрез анкети, интервюта и индивидуални срещи. Идеята е да бъде разработена нова иновативна методология за неформално обучение в сферата на тези проблеми, каза Дамян Минков, координатор по проекта. Предвижда се да бъдат обучени 24 неформални обучители, които ще работят в извънучилищно време със своите връстници в селата и малките градове за повишаване на тяхната информираност относно правата им.. От българска страна ще бъдат обхванати младежки общности от Славяново и Никопол, и  селата Ясен, Опанец, Буковлък, Коиловци.

От румънска страна се е ангажирала неправителствената организация „Асоциация за неформално образование „D ACCORD“ от град Корабия.
Проектът е финансиран с 221 хиляди лева по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...