Акценти
Начало / Последни новини / Нора Рашева спечели първия турнир от веригата „Млади надежди“

Нора Рашева спечели първия турнир от веригата „Млади надежди“

С пълен актив от 7 точки Нора Рашева от ГПЧЕ- Плевен извоюва убедителна победа в първия турнир от веригата „Млади надежди” за деца до 10 години, който се игра на 1 и 2 октомври в залата  на СКШ „Плевен ХХІ”. В шахматния турнир участваха 13 състезатели от школата на клуба и едно 8-годишно момче от ловешкия клуб. Най-малкият участник бе 6-годишният Августин Петков, научихме от мс Христинка Илиева, ръководител на СКШ „Плевен ХХІ“. Децата играха 7 кръга с контрола 25 минути на състезател и записваха партиите си.

На второ място в турнира се класира Александър Георгиев, а трети – Данислав Гърков, и двамата с по 5 т. От 8-годишните най-напред в класирането се нареди Виктор Иванов с 2,5 т., първокласник от НУ „Христо Ботев“. Нора и Виктор спечелиха преходните купи до 10 и до 8 години, които по регламент ще бъдат тяхно притежание до следващия турнир през декември.
Четиримата призьори бяха наградени с грамоти и специално изработени клубни тетрадки. След изиграването на шест турнира, в края на учебната 2016/2017 г. ще бъде излъчен и победителят в генералното класиране, който ще спечели наградата електронен шахматен часовник.

Снимки: СКШ „Плевен ХХІ“

nagradi-mladi-nadejdi

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...