Акценти
Начало / Общество / Нови дрехи и учебни пособия дариха на децата от ЦНСТ – Плевен на ул. „Бяло море“

Нови дрехи и учебни пособия дариха на децата от ЦНСТ – Плевен на ул. „Бяло море“

Децата от Център за настаняване от семеен тип в Плевен, който се намира на улица „Бяло море“ ще посрещнат новата учебна година само след броени дни с удобни дрехи и красиви усмивки на лицата. Това ще се случи благодарение на плевенската фирма „ГЕМИ 2015“, която днес направи деня им по хубав, като осигури за всички малчугани учебни пособия и детски дрехи. Типът на най-необходимите за децата пособия и дрехи бе уточнен предварително след среща с Анелия Цанкова, директор на центровете.

С голямо желание в кратка програма от песни и стихчета дечицата посрещнаха Милена Габрова, представител на фирма „ГЕМИ 2015”, началника на отдел „Здравеопазване и социални дейности” в Община Плевен Стефан Захариев, журналисти и общински служители.

%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b53

Децата, които живеят в ЦНСТ са 14 на брой и са на различна възраст от 3 до 16 години. Анелия Цанкова разказва, че всички имат желание да се занимават със спорт и посещават различни школи по изкуства.

Намерението на дарителите – „ГЕМИ 2015” е да изградят дългосрочно сътрудничество с институцията под опеката на Община Плевен и тази инициатива да е само началото на поредица от подобни кампании. Милена Габрова благодари на Галя Станчева от Центъра за административно обслужване на граждани, която е свързала дарителите с ръководството на къщите  от семеен тип.

%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b55

Инициативата се провежда под мотото “Crazy kids помага, помогнете и ВИЕ”, информира Габрова. Тя обясни, че целта на дарението е да помогнат на децата да не се чувстват изолирани в първия учебен ден и да са спокойни сред другите деца. „Смятаме това да е само началото. Ще продължим да правим това и ще планираме следващите дарения“, допълни още тя. Милена Габрова пожела на всички дечица да имат една успешна учебна година.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...