Акценти
Начало / Спорт / Новият сезон в Северозападната „В“ група започва на 17 август

Новият сезон в Северозападната „В“ група започва на 17 август

футболист

Сезон 2014/2015 г. в Северозападната „В“ група ще стартира на 17 август (неделя), информира новият председател на Зоналния съвет на Българския футболен съюз Трифон Иванов, пише plevensport.eu, цитирайки sport-vt.com. Героят от САЩ 1994 заяви още, че намеренията са групата да бъде съставена от 16 отбора, но това ще се уточни през месец юли. Броят на тимовете зависи и от това дали вторият в класирането на миналото първенство Локомотив (Горна Оряховица) ще остане в третия ешелон, или ще бъде включен в „Б“ група. Горнооряховци имат покана от БФС, но изчакват крайното решение на футболната централа.

В следващия месец Трифон Иванов планира да посети населените места, които имат отбори в Северозападната „В“ група, за да провери и обсъди до каква степен отговарят на условията за участие. В момента новият зонален шеф работи по сформиране на комисиите към ЗС на БФС, които на практика администрират първенството в зоната – Спортно-техническа, Дисциплинарна и Съдийска комисия. Техните шефове и състав ще станат ясни днес.

Миналото първенство беше спечелено от тима на Локомотив (Мездра), които ще играят през новия сезон в „Б“ група. От лигата изпаднаха отборите на Гигант (Белене) и Трявна, а на тяхно място засега е сигурно само влизането на победителя от Плевенската „А“ ОФГ – Ювентус (Малчика).

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...