Акценти
Начало / Общество / Новият областен на Плевен встъпи в длъжност

Новият областен на Плевен встъпи в длъжност

Тази сутрин в кабинета на областния управител се състоя символичното предаване на властта между Мирослав Петров и новоназначеният областен управител на област Плевен Марио Тодоров.

„Предстои ни много работа във връзка с организирането на предстоящите предсрочни парламентарни избори, така че те прозрачно и честно, какъвто е основният приоритет на правителството на премиера Стефан Янев, да отразят волята на българския народ за бъдещо управление на държавата. Вече имам опит в тази насока. Познавам работата на администрацията и служителите, така че няма да има никакво губене на време в опознаване на средата и веднага ще се премине към работа”, каза новоназначеният Марио Тодоров.

„В изминалите 4 години работих усилено за това регионът да върви по пътя на успешно развитие. Предстои обаче още много работа. Благодаря на администрацията и институциите за добрата съвместна работа. Желая на всички здраве и ползотворна работа!”, каза екс областният управител Мирослав Петров.

Марио Георгиев Тодоров е възпитаник на Национален Военен Университет „Васил Левски“ – гр. Велико Търново с квалификация: офицер от мотострелкови войски – военен инженер по експлоатация на АТТ и гражданска специалност: машинен инженер – двигатели с вътрешно горене. Той е дългогодишен и утвърден експерт с богат административен и управленски опит като служител, заемал отговорни ръководни длъжности в системата на Министерството на вътрешните работи. Работил е като Началник на 01 РПУ – гр. Плевен за периода 2000 – 2002 г.; Заместник-директор на ОД – гр. Плевен за периода 2002 – 2010 г.; Районен инспектор към АЕЦ Белене; Районен инспектор към община Пордим РПУ Плевен; ОР към криминална полиция РПУ Плевен; Началник на полицейски участък „Дружба“ РПУ Плевен; Началник група криминална полиция към 01 РПУ Плевен; Началник група „Престъпления против личността“ към ОД МВР Плевен за периода 1988 – 2000 г. На 16 февруари 2017 г. е назначен за областен управител на област Плевен в служебното правителство на Герджиков

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...