Начало / Общество / Важно за шофьорите в Плевен! Временно се променя движението на 23 май заради спортна проява

Важно за шофьорите в Плевен! Временно се променя движението на 23 май заради спортна проява

Във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на спортни мероприятия – Маратон, Полумаратон, 10 км, Щафета 2 х 10.5 км, 3 км Масов крос „Аз мога” и детски маратон на територията на гр. Плевен на 23.05.2021 г. в същия ден със Заповед на кмета на Община Плевен временно ще е ограничено движението на моторни превозни средства по следните пътни участъци:

  1. По ул. „Вардар” /велоалеята/ от пл. „Възраждане” до бул. „Христо Ботев” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
  2. По ул. „Стоян Заимов” /моста на р. Тученишка/ и по ул. „Вардар” в отсечката между ул. „Стоян Заимов” и общинския паркинг до Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
  3. Бул. „Христо Ботев” в отсечката от ул. „Ген. Атанас Стефанов” до ул. „Сан Стефано” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
  4. Дясната лента на ул. „Сан Стефано” в отсечката от бул. „Христо Ботев” до парк „Кайлъка” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 часа.
  5. Входът/ изходът на паркинга на магазин „Кауфланд” на ул. „Сан Стефано” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
  6. Пътят гр. Плевен – с. Тученица през парк „Кайлъка” в отсечката от парк – хотел „Кайлъка” до отклонението за хотел „Спартак” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

Ограничава се престоят и паркирането на МПС на 23.05.2021 г., както следва:

  1. На паркинга срещу входа на парк „Кайлъка” /тролейбусна спирка „Моста”/ – за времето от 07.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
  2. На общинския паркинг до Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” за времето от 07.00 ч. до 11.00 ч.

В забранените участъци частично ще се пропуска преминаването на МПС, съобразено с участниците в маратона. Забраната не се отнася за автомобили на СНМП, ПБЗН, МВР и МПС, обслужващи участниците и организаторите на маратона.

Стартът на седмото издание на Маратон на приятелството „Плевен“ ще бъде даден тази неделя под специалната арка, разположена на централния площад в града. В спортните прояви се очаква да се включат повече от 400 души от над 12 националности. Състезанието посреща своите участници с обновено трасе, осигуряващо повече бягане в парк „Кайлъка“, нова дисциплина на 10 км, атрактивното допълнително събитие Fun Run Kids и благотворителна кауза в помощ на хората със специални нужди. Събитието ще се проведе в памет на родения и израсъл в Плевен Станислав Георгиев – създател и основен организатор на Маратона на приятелството и 1000km Balkan Charity Challenge.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...