Акценти
Начало / Политика / Новият директор на Горското в Плевен е в явен конфликт на интереси?

Новият директор на Горското в Плевен е в явен конфликт на интереси?

DSCN3629

Новият директор Иван Мариновски на Държавното горско стопанство в Плевен е в явен конфликт на интереси. Това заяви на пресконференция народният представител и областен ръководител на ГЕРБ – Плевен Владислав Николов. Мариновски е син на бивш директор на службата, който в момента е частен лесовъд и издава разрешителни за сеч в района, който ръководи синът му. Самият Мариновски също е работил като частен лесовъд и е маркирал дърветата в района, информира още Николов. Кой ще контролира дейността на Мариновски, който е в явен конфликт на интереси? Неговите служители ли?, зададе риторични въпроси депутатът.

Той информира още, че Мариновски е поредното назначение на ДПС на управленски пост в региона. Новият директор е представен на екипа си от зам.-областния управител на Плевен Енгин Кючуков, който е изтъкнал, че шефът на Горското е от квотата на ДПС. Мариновски е назначен, след като предишният директор Яни Петков, който управлява структурата 16 години, е отстранен.

По време на пресконференцията Николов засегна и темата с проектобюджета на страната, като акцентира върху социалната сфера. По думите му настоящите управляващи не прилагат никакви конкретни мерки, за да обезпечат необходимото социално финансиране, а разчитат на кредити, като вече са заложени 4, 2 милиарда лева кредити в проектобюджета.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...