Акценти
Начало / Политика / Народният представител Васил Антонов ще се срещне с протестиращите в Телиш

Народният представител Васил Антонов ще се срещне с протестиращите в Телиш

Румен Петков-Васил Антонов

Народният представител от „Коалиция за България” Васил Антонов  днес ще се срещне с кмета на Телиш Нели Дакова и ще разговаря с хората, които вече цяла седмица протестират срещу настаняването на бежанци в селото. Това съобщи самият депутат пред плевенски журналисти преди да замине за Телиш. „Целта на срещата ми е да се опитам да успокоя хората и да бъде възстановен нормалният диалог с тях“, обясни Антонов. Според него, диалогът, който се води досега с хората, е много краен и изкривява темата. „Ясно е, че Телиш е изправен пред дилема, но не бива да се забравя, че държавата се намира в трудна ситуация. Затова ще обсъдим с хората вариантите, които предлагат”, подчерта депутатът и допълни, че е важно хуманно и достойно да се излезе от създалата се трудна ситуация.

В петък с хората в Телиш се е срещнал и депутатът от Коалиция за България Димитър Кочков.

Според областния председател на БСП – Плевен Румен Петков, присъствието на депутати от ГЕРБ и „Атака” на протеста в неделя е показателен за „липса на държавническо мислене”. Той  предупреди, че струната, на която представителите на тези две партии се опитват да свирят, е много тънка и е твърде опасно да се опъва.

Румен Петков съобщи за проведена среща с министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, в която са участвали плевенските депутати от БСП и народният представител от ДПС Митхат Метин. Депутатите са поставили няколко конкретни изисквания пред министър Йовчев, които са приети. На първо място е условието лагерът в Телиш да е от затворен тип. И още – всичко, което се предприема по изграждане на съоръжението и при неговата експлоатация да става с жители на Телиш и Червен бряг, както и задължителното изискване в лагера да бъде разкрит санитарно-медицински център.

Румен Петков подчерта, че в правителството има нагласа да се рехабилитира цялата инфраструктура в общината – мостови съоръжения, предпазни диги, пътна инфраструктура. 

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...