Начало / Култура / Новият брой на списание „Пламък” – посветено на плевенски автори

Новият брой на списание „Пламък” – посветено на плевенски автори

На 1 март в София ще бъде представен новият брой на литературното списание „Пламък”, посветен изцяло на плевнски автори. Над 30 поети, писатели, сатирици са включени със свои творби. Редом с добре познати имена са наредени и млади плевенски дарования.

Причината новият брой на списанието да е посветен на плевенските автори е предстоящото честване на 35 години от създаването на Дружеството на писателите в Плевен.

Новият брой на „Пламък” ще бъде представен от главния редактор Георги Константинов – роден в Плевен и никога не прекъснал творческата и приятелската си връзка с родния град и с плевенските си приятели по перо.

Списание „Пламък“ е единственото литературно списание в България, което излиза без прекъсване от 55 години насам. На неговите страници се представят произведения на млади автори и на утвърдени български поети и разказвачи, както и образци от съвременната европейската литература.

В основата на оцеляването и развитието на списанието е онази светла енергия, която се нарича вярност към българската литература.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...