Акценти
Начало / Общество / Новите хлъзгави стълби на Съдебната палата в Плевен ще са изпитание през зимата

Новите хлъзгави стълби на Съдебната палата в Плевен ще са изпитание през зимата

DSCN5012

Новите стълби на Съдебната палата в Плевен ще са изпитание през зимата. Те са от полиран гранит, който е опасно хлъзгав при намокряне, а това е реална опасност за здравето и живота на многобройните посетители на Съда. За да тушира поне частично негативите от ремонта, ръководството на правораздавателната институция е закупило със свои средства пътека на стойност 600 лв, която е постлана върху стълбите, информира на пресконференция вчера председателят на Плевенския окръжен съд Александър Григоров.

Той поясни, че обществената поръчка за изпълнител на ремонтните дейности е реализирана от Министреството на правосъдието и никой не се е консултирал с тях. Григоров добави, че при подобни настилки трябва да се вземе предвид коефициентът на хлъзгане, което очивидно не е направено. Монтираните върху гранита релефни ленти по думите на изпълнителя са със срок на годност 4 години. Месец след поставянето им обаче те вече са изронени, добави Григоров.

Малко по-качествено е раментирана рампата за хора с увреждания. Освен възстановяване на стълбите пред сградата ремонтът включваше и частично поправяне на покрива на Съдебната палата заради течове. Все още не е ясно колко качествено са извършени тези дейности.

Ръководството на съда е изпратило до Министреството на отбраната становище с възражение по повод проблемите с новата стълбищна настилка, информира още Григоров.

Стълбите пред Съдебната палата в Плевен не бяха ремонтирани от построяването на сградата през 1972 г.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...