Акценти
Начало / Общество / Наш човек с отличието „Златно перо” на СБЖ

Наш човек с отличието „Златно перо” на СБЖ

IMG_1839

Особено тържествена беше тази година церемонията по връчването на годишните награди на Дружеството на журналистите  в Плевен, любезен домакин на която беше Пресклуба на БТА. Представители на плевенските медии, институции и приятели бяха дошли да споделят тържествения момент. За доброто им настроение допринесоха изпълненията на перкусиониста Николай Иванов от НУИ „Панайот Пипков“.

С голямата награда за цялостна журналистическа дейност за 2012 г. – „Северно ехо”, беше удостоен Иван Илиев,  редактор на електронен сайт „Плевен за Плевен”. Наградата връчи кметът на Плевен проф. Димитър Стойков.

награди

Тази година плевенските журналисти връчиха и отличие за млад журналист и то заслужено отиде при Радослав Христов, журналист в електронен сайт „Плевен за Плевен”. Удоволствието да връчи наградата на младия ни колега имаше председателят на СБЖ – Плевен Ралица Веселинова

IMG_1854

Наградата „Пиар на годината” заслужи Велина Дукова, която е връзката на медиите с Медицинския университет в Плевен. Миналогодишният носител на това отличие – говорителят на Окръжна прокуратура Рени Кръстева, връчи приза на Дукова.

IMG_1844

„Самият факт, че гилдията на журналистите дава тази награда на нас, пиарите е доказателство за вашата зрялост, тоест признавате нашето участие в процеса на комуникация. Тази награда не е персонална, а за институцията, която представлявавам. Присъждайки тази награда на мен, вие я присъждате на нашата академична общност, вие заставате на страната на знанието и младостта”, каза при получаването на приза Дукова..

Дружеството на журналистите отдаде заслуженото и на своите членове юбиляри. Поздравителни адреси бяха връчени на Ралица Веселинова, Антоанета Костова и Тони Вашков.

Редакторът и собственик на информационния сайт „ИнфоПлевен” – Антоанета Костова, бе удостоена с почетната значка на СБЖ „Златно перо”, която връчи координаторът на СБЖ за Северозападна България – Иван Каневчев.

IMG_1885

Нашият верен приятел в „Радио Левски“- Любка Хистова, също получи поздравления по повод наградата й „Журналист на годината“, връчена наскоро от Синдиката на българските учители.

В края на церемонията кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков благодари на журналистите за будната им съвест. „Вие помогнахте много хубави неща да се случат, вие ни предпазихте и от грешни стъпки”, подчерта в поздрава си към плевенската журналистическа гилдия проф. Стойков. Той пожела дръзновение, творчески дух и критичност и през следващата година, но напомни, че журналистът трябва да бъде и самокритичен, за да е точно перото му. Нека всички заедно постигнем много положителни новини за Плевен, пожела още кметът.

IMG_1896

Официалната церемония преля във весел купон. Много настроение създаде разиграната томбола, от която почти всеки си отиде с  малък подарък. Най-голямата печалба – бутилка шампанско, спечели колегата Малин Решовски, кореспондент на БТА.

IMG_1901

IMG_1905

IMG_1907

IMG_1919

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...