Акценти
Начало / Здравеопазване / Нова система за смяна на изкуствена колянна става ще демонстрира в Плевен словенски ортопед

Нова система за смяна на изкуствена колянна става ще демонстрира в Плевен словенски ортопед

Две демонстрационни операции за смяна на изкуствена колянна става ще бъдат извършени в МБАЛ „Авис-Медика“ – Плевен от словенския консултант д-р Даниел Бешич и от д-р Роберт Халваджиян, съобщиха от лечебното заведение.

Видеовръзка ще позволи на гостуващи лекари от цялата страна да наблюдават интервенциите и да чуват разясненията на опериращите в реално време. Демонстрационните операции се организират съвместно от  фирма, световен лидер в ортопедията и нейният представител за България.

„Целта е да се демонстрира нова система на колянно – ревизионна хирургия, която е с много добри показатели, съобразени с начина на живот на пациентите“, каза д-р Борис Георгиев, ръководител на отдел „Ортопедия“ към българската фирма представител.

Демонстрационните операции ще бъдат записани и предоставяни за обучения и на други лекари.

През последните години ендопротезирането на колянна и тазобедрена става придоби широка популярност в България и по света. Ревизионното протезиране представлява подмяна на вече поставени протези, при което се използват по-сложни и усъвършенствани инструменти и импланти, които могат да бъдат използвани и при сложни първични случаи. Ревизионното коляно ендопротезиране се счита за „висш пилотаж“ в ортопедичната хирургия.

Демонстративните операции ще се проведат на 31 юли и на 1 август

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...