Акценти
Начало / Общество / Нова национална кампания за безопасност на пътя с подкрепа от Плевен

Нова национална кампания за безопасност на пътя с подкрепа от Плевен

Плевен се включва в новата национална кампания „Един път живот“. Неин автор е Калина Крумова, а партньор по реализирането на целите е фондация „Безопасни улици от Валя“., научихме от Емилия Карабулева, регионален координатор на фондацията.  Това е сътрудничество, което пета поредна година интензивно налага нови проекти за пътна безопасност в България. Едно от събитията в кампанията е продажбата с благотворителна цел на календар „Един път живот“ за 2016 година.

Цената на календара е 10 лв., а приходите от продажбата са предназначени за нови пешеходни пътеки, освежаване на вече съществуващи такива, изграждането на детски площадки за обучение по пътна безопасност.
„Един път живот“ се реализира с високия професионализъм и съпричастност към каузата на един от най-успешните фотографи в България Костадин Кръстев-Коко.
Инициативата ще стартира на 09.12.2015 г. с представяне на „Един път живот“ в сградата на Народното събрание. Домакин на събитието е Гроздан Караджов, председател на комисията по транспорта, информационните технологии и съобщенията. Художествената част на проекта ще гостува в Парламента под формата на изложба до 19.12.2015 г.
Родители на загинали на пътя деца, както и граждани от Плевен, които са изгубили свои близки във войната по пътищата, ще могат да участват в представянето на кампанията „Един път живот“ в сградата на Народното събрание. Апелът на организаторите е към всички хора, институции, администрации, фирми, неправителствени организации и др. да се включат в националната кампания „Един път живот“. Периодично ще ви запознаваме с развитието на кампанията и присъединилите се участници в нея.

Заявка за закупуване на календари можете да направите  ТУК .

„Един път живот“ е творчески поглед върху тежката битка, която водим сами със себе си. Войната по пътищата. Пътища, които, в пряк и преносен смисъл, създаваме или избираме сами. В търсене на щастието, достигане на върхове, дори и като опит за бягство. Все по- често дългоочаквани пътувания завършват вместо в прегръдките на любимите хора, у дома, в непланирана и неравностойна среща със смъртта. Промяната към по-добро, към по-безопасни улици, към съхраняването на живота и здравето ни на пътя, зависи от всеки един от нас. Наше е задължението да възпитаваме отговорността и толерантността у децата си. Персонална е задачата да излезем от ролята на хленчещи консуматори и да се превърнем в активни създатели на нов вид поведение по пътищата“. Това се казва в обръщението на организаторите към гражданите и институциите.
В кампанията се включват много известни личности, които са приели борбата за безопасност на пътя за своя кауза. Това са Пламен Константинов, Магърдич Халваджиян, Хорхе Букай, Александра Сърчаджиева, Цветан Соколов, Ники Кънчев, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, Мария Георгиева, Владислав Стоянов, Деси Бакърджиева, Христо Мутафчиев.

„Един път живот“ е не просто благотворителен календар за 2016 година. Тази кампания има за цел да обедини обществото ни в битката за живота на пътя.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...