Начало / Здравеопазване / Нова Здравна служба откриха в  кметство Мечка

Нова Здравна служба откриха в  кметство Мечка

С водосвет в село Мечка беше открита новата Здравна служба.  Дълго време тя се е помещавала на втория етаж от къща, строена преди повече от 70 години, което е създавало неудобства на майките с малки деца, възрастните и хората с увреждания. Благодарение на усилията на кмета на Мечка Кирил Кирилов и финансовата подкрепа на Община Плевен, както и на  местни спомоществователи част от сградата на читалището в селото е преустроена в нова Здравна служба. В нея са обособени лекарски кабинет,  стоматологичен кабинет, оборудването за който ще бъде доставено в скоро време, манипулационна, чакалня, отделено е помещение за архива, осигурена е достъпна среда. От над 20 години в селото работи лекар, но дентален специалист все още се търси.

В обръщението си кметът на Мечка благодари на Община Плевен и Общински съвет – Плевен, за вложените близо 135 000 лева в основния ремонт на сградата, на бившия плевенски кмет Найден Зеленогорски и на  Венцислав Катинов – настоящ заместник-министър на вътрешните работи, за съдействието, на проектантите и строителите, както и на дарителите, които посочи поименно.

 Тази нова Здравна служба е пример как с обединени общи усилия се реализира една добра идея, подчерта в приветствието си Георг Спартански, при това в трудните години на пандемия, военна и икономическа криза, както и при липсата на редовно правителство и редовно приети бюджети на държавата и общините респективно. Жителите на Мечка заслужават тази придобивка, защото не са „втора ръка”, а европейски граждани и имат право на качествени здравни услуги, посочи още Георг Спартански.

В края на събитието присъстващите бяха поздравени с изпълнения на детски фолклорни групи от читалището в Мечка.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...