Начало / Общество / Младежки ще участват в конкурс с идеи за решаване на общински проблеми

Младежки ще участват в конкурс с идеи за решаване на общински проблеми

По повод 12 октомври – Ден на българската община и местното самоуправление, Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ обяви конкурс за младежи на възраст до 29 г. /включително/ за продуктивна идея, свързана с разрешаването на конкретен проблем в общината.

В конкурса могат да участват ученици, студенти или работещи младежи до 29 години, като опишат  един проблем в тяхната община или населено място, чието решаване засяга повече хора и предложат добра идея за неговото решаване.

Участниците могат да представят идеята си за решаване на проблема  чрез, текст, видео, презентация или друга избрана от тях форма.  Нужно е да посочат какви съмишленици биха привлекли, с какви трудности предполагат, че могат да се сблъскат, какви средства ще са  нужни за успешен резултат.

Не бива са пропуска да се посочи, защо е важно решаването на избрания  проблем, акцентират организаторите на конкурса.

Концепциите трябва да бъдат изпратени до 30 юли 2023 г. в електронен формат на e-mail: [email protected], като се посочат имена, адрес и телефон за връзка.

Жури ще разгледа всяко получено предложение. Авторите на допуснатите предложения до втория етап на конкурса, ще имат  възможност да представят публично своя проблем и идеята за неговото решаване. Заедно с екип на НСОРБ те ще имат възможност да разработят реалистичен план за действие.

В Деня на българската община ще бъдат връчени парични награди на най-добрите предложения за решаване на проблем от компетенциите на общината.

Най-добрите инициативи ще бъдат представени пред новоизбраните кметове и председатели на общински съвети на встъпителния форум за общински мандат 2023 – 2027, организиран от НСОРБ на 11.12.2023 г.

Повече подробности може да прочетете на: https://www.namrb.org/bg/aktualno/nsorb-obyavyava-natsionalen-mladezhki-konkurs-aaz-za-moyata-obshtina-edin-problem-edno-resheniev

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...