Акценти
Начало / Общество / Нова детска площадка беше открита тази вечер в центъра на Плевен

Нова детска площадка беше открита тази вечер в центъра на Плевен

детска площадка

Красива детска площадка с  люлки, пързалки и катерушки смени грозното пространтство над общинските гаражи на ул. „Сан Стефано”. Тази вечер кметът проф. Димитър Стойков и председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов прерязаха лентата на новото детско съоръжение.

детска площадка

Площадката е с площ над 400 кв. м и за изграждането й са вложени 200 000 лв., каза при откриването кметът проф. Димитър Стойков. Сумата е част от 1.5 млн. лв., които Община Плевен е получила през миналата година от правителството за обновяване на Регионалния исторически музей, галерия „Илия Бешков”, градския стадион. Това е осмата детска площадка, която Общината изгражда в Плевен за последните две години, подчерта кметът и допълни, че тя е поредната стъпка за превръщане на града в модерен, европейски.

детска площадка

Площадката беше открита с водосвет. На церемонията присъстваха депутатите на ГЕРБ от  Плевенски  регион – Цецка Цачева, Владислав Николов, Пламен Тачев, и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който по-късно се срещна с местното ръководство на партията и връчи партийните карти на нови членове.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

2 коментари

  1. Петя Ангелова

    А защо никой не написа колко „добре“ е изработена площадката и къде са липсващите части от люлките с облегалка, които са за по-малките деца?

  2. Петя Ангелова

    На откриването на площадката тези въпроси бяха зададени от една майка на Цветан Цветанов, но микъде не е отбелязано и отразено.