Акценти
Начало / Общество / Новата седмица ще започне с по – хладно време

Новата седмица ще започне с по – хладно време

През нощта ще има разкъсана облачност, по-значителна над Северна България и крайните югоизточни райони, където на места е възможно слабо да превали. Минимални температури между 6° и 11°. Утре облачността ще е променлива. На места, главно в източната половина на страната и планинските райони ще превали. Със слаб, в Източна България – до умерен вятър от север, североизток ще проникне хладен въздух. Дневните температури ще се понижат, максималните ще бъдат предимно между 16° и 21°.

За Плевен днес синоптиците прогнозират, че максималните температури ще са около 21 градуса, а минималните около 8, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Атмосферното налягане остава по-високо от средното за месеца, през деня слабо ще се повиши.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на места ще превали. Ще духа слаб, по високите части до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 4°.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността и на места, главно по северното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 18 и 20°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 21 – 22°.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...