Акценти
Начало / Общество / Не е ясно дали служители от Плевенския затвор ще протестират утре

Не е ясно дали служители от Плевенския затвор ще протестират утре

затвор

Не е ясно дали служители от Плевенския затвор ще протестират утре, 6 ноември. Техни колеги от затворите в Бобов дол, Ловеч и Враца вече заявиха, че излизат на протест пред сградите на ведомствата от 9.30 до 10.30 часа сутринта. Протестът се организира от Синдиката на служителите в затворите в България.

Иван Петков, директор на Плевенския затвор, коментира за infopleven, че не е информиран за инициативата. Той уточни, че членове на Синдиката от затвора в Плевен са едва няколко души. Петков добави, че няма информация дали те ще се включат и в националния протест на 9 ноември, който се организира от Синдиката.

 Повод за протеста утре пред сградите на ведомствата е позицията, която ръководството на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ е приело на свое заседание по повод предстоящия национален протест, организиран от Синдиката. Становището е изпратено до министъра на правосъдието Зинаида Златанова и зам.-министъра на правосъдието Илия Ангелов, отговарящ за затворите, с копие до Иван Петров, председател на Управителния съвет на Синдиката. „С писмото на практика ГД „Изпълнение на наказанията” по недопустим начин си присвоява правото да говори от името на Синдикат на служителите в затворите в България по отношение на приети решения и искания, които са въпрос на преговори с Министерството на правосъдието”, се казва в позицията на Синдиката, повод за утрешния протест. В следващите два дни се очакват протести и на служителите от други затвори в страната.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...