Акценти
Начало / Образование / Непредвидена ваканция в Музикалното училище

Непредвидена ваканция в Музикалното училище

Музикално-ремонт

В едноседмична непредвидена ваканция са от днес учениците на Музикалното училище в Плевен. Причина са продължаващите довършителни ремонтни дейности по проекта „Реконструкция и модернизация за осигуряване на достъпна среда и провеждане на енергоефективни мерки при ремонта на НУИ „Панайот Пипков”. Проектът е на Министерството на културата и по предварителен разчет ремонтът трябваше да приключи до края на октомври. По тази причина учениците на Музикалното временно провеждаха занятия в две други училища, но договорът с тях е изтекъл.

Музикално-ремонт

В момента в самата сграда на Музикалното училище майстори няма. Почистват се класните стаи, редят се мебели, за да започнат нормалнии учебни занятия. Усилено продължава да се работи в училищната концертна зала.

Музикално -ремонт

От училищното ръководство се надяват до края на седмицата майсторите да приключат работа и училището да отвори врати в напълно обновен вид. Освен външна изолация и подмяна на дограма, Музикалното училище вече има външен асансьор, който осигурява достъпна среда. Създадени са, нови ателиета за художниците и за класа по ударни инструменти. Всички стаи за индивидуална подготовка  са звукоизолирани. Най-голямата промяна е в концертната зала, за която спокойно може да се каже, че ще е сред най-добрите в града.

Притесненията на всички от проточилия се ремонт са големи, но все пак трябва да се отчете фактът, че училището ще има напълно обновен вид и ще предложи по-добра среда за своите ученици.

 

 

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...